Wenst u meer info of een gratis prijsofferte contacteer ons dan vrijblijvend op het nr 0477/319198 of via het contactformulier


© 2016 Leauprotect.be

Reinigen - Herstellen - Beschermen
Wat doen wij? Onze realisaties Contact
Tel:0477/319198


Een woning heeft op de eerste plaats een dragende structuur. Noem het het ‘skelet’ van de woning. De gevel wordt daarvoor geplaatst en moet bescherming bieden tegen de weersomstandigheden (denk maar aan bare weersomstandigheden zoals sneeuw, hagel, wind en regen). Het skelet van de woning kan ook uit verschillende materialen bestaan (beton, hout, snelbouwbakstenen, …)

De oudste vorm van bekleding is hout. Het zijn rijen met latten waarop vervolgens planken worden bevestigd. De evolutie staat er echter niet op stil waardoor ondertussen bijna alle bouwmaterialen kunnen gebruikt worden. Er zijn tal van soorten waaruit je kan kiezen, en dat maakt het soms moeilijk.

De hedendaagse trend bestaat erin om het nut van een voorgevel te maximaliseren: men tracht als het ware geïntegreerde gevelmachines te produceren waarin geometrie, mechanica, bouwfysica, materiaalkunde, techniek, esthetiek en economie samenkomen. Dit is voorlopig nog relatief theoretisch, maar biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkelingen van de domotica.


De hedendaagse architectuur stelt u in de mogelijkheid om verschillende materialen voor uw gevelbekleding te kiezen.

Materialen zoals hout, metaal, kunststof, … zijn ons allemaal wel bekend, maar de technieken en bijhorende voordelen of nadelen mogelijks niet.

Bij ons staat de klant altijd op de eerste plaats en daarom voorzien wij u steeds van de nodige

Informatie welke materialen voor uw woning zijn geschikt, aarzel niet om met ons contact op te nemen!

Waarom is een goede gevelbekleding belangrijk?

Een goede gevelbekleding is zeker nodig voor het beschermen van het skelet van de woning en kan tegelijkertijd dienen als isolatie. Oude huizen kunnen met een gevelbekleding zeker een deel van het opstijgend vocht bestrijden.

Waarom isoleren?

Een goede gevelisolatie is van groot belang. Het zorgt voor betere prestaties van het gebouw: Gevelisolatie vermindert het verlies van warmte vanuit de woning naar buiten. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan en daalt het verbruik.

Contacteer ons voor het bespreken van alle mogelijkheden bij het kiezen van de materialen!


Gevelbekleding