Wenst u meer info of een gratis prijsofferte contacteer ons dan vrijblijvend op het nr 0477/319198 of via het contactformulier


© 2016 Leauprotect.be

Reinigen - Herstellen - Beschermen
Wat doen wij? Onze realisaties Contact
Tel:0477/319198

Zonne panelen kunnen vuil worden door o.a.:

Fijn stof in de lucht

Opgewaaid stof van de velden

Zand van de zee of de Sahara (de Sirocco-wind)

Vogel uitwerpselen

Mos

Deze factoren dragen allemaal bij tot een verminderd rendement van zonne panelen. In extreme gevallen bedraagt het rendementsverlies tot 20%!

Gelukkig zijn zonne panelen te reinigen.

Wanneer je dak makkelijk te bereiken is kan je dit zelf doen. Al is dit wel af te raden omwille van de risico's.

Je kan ook met je zonne panelen installateur afspreken om je zonne panelen jaarlijks enkele malen te reinigen. Dit kan je vastleggen in het onderhoudscontract.

Er zijn ook heel wat gespecialiseerde firma's zoals L'eau Protect, die je zonne panelen komen reinigen met de juiste middelen en opgeleid personeel.

Waarmee dien je zonne panelen te reinigen?

Het materiaal is zeer belangrijk bij het reinigen van zonne panelen. Slecht materiaal kan schade veroorzaken of de zonne panelen niet voldoende reinigen. Zonne panelen reinig je met water en een zachte borstel, zeep is niet noodzakelijk.

Voor het water gebruik je osmose water, dit is puur water welke geen resten of strepen op de zonne panelen achterlaat.

Reinig NOOIT uw zonne panelen met een hogedrukreiniger. Gebruik steeds en zachte borstel, bij voorkeur gemaakt uit nylon. Deze maken geen krassen of brengen geen schade toe en reinigen heel goed.

Hoe vaak moeten zonne panelen worden gereinigd?

In periodes met veel regen dienen zonne panelen minder gereinigd te worden. In de lente en zomer, wanneer veel landbouwers het land bewerken, de vogeltjes terug in het land zijn en het relatief droger is moeten zonne panelen frequenter worden gereinigd.

Drie a vier maal per jaar zou normaal moeten volstaan. Eén keer tijdens de herfst-winter en twee tot drie maal tijdens de lente en zomer zijn in vele gevallen meer dan voldoende.

1 van de grotere nadelen van zonnepanelen is dat ze regelmatig moeten worden gereinigd. Bescherm uw duurzame investering!

Om ongevallen en breuken te vermijden laat je dit het beste over aan een ervaren firma.

L'eau Protect kan je hier bij helpen!

Reiningen van zonnepanelen