Wenst u meer info of een gratis prijsofferte contacteer ons dan vrijblijvend op het nr 0477/319198 of via het contactformulier


© 2016 Leauprotect.be

Reinigen - Herstellen - Beschermen
Wat doen wij? Onze realisaties Contact
Tel:0477/319198


Als de voegen hun beste tijd gehad hebben, dan is het hoog tijd om de lintvoegen (lange horizontale), te verwijderen door middel van een haakse slijpmachine voorzien van een diamantfrees, speciaal voor het uitslijpen van voegwerk. Bij zeer harde voegen wordt er 2 maal geslepen met een smalle diamantschijf: net boven en net onder de te verwijderen voeg.

De stootvoegen (korte verticale) worden verwijderd met pneumatische hamers (voegbikhamers genoemd).


Chemisch reinigen of zandstralen

Bij een chemisch reiniging wordt de gevel vochtig gemaakt, waarna een chemisch product aangebracht wordt dat na inwerking zorgvuldig met een hogedrukreiniger wordt afgespoeld.

Het zandstralen gebeurt met een softblastingsysteem en/of wervelrotatie, dit d.m.v. specifiek voor dit doel samengestelde granulaten, gedragen door nagekoelde lucht, onder een druk die variabel is tussen 0,5 en 3,5 bar, en water (max. 60 l/uur, aangevoerd door een aparte leiding). Hierdoor wordt een wervelende rotatie gecreëerd in een speciaal hiervoor ontwikkelde spuitkop. Deze roterende wervel bestaat uit met elkaar vermengde lucht, water en granulaat en bereikt de te behandelen gevel via een luchtkussen.

In dit luchtkussen wordt het granulaat omgebogen van een verticale naar een horizontale slijpende beweging (ook wel polijstende of gommende beweging genoemd).

Dit houdt in dat de inslagkracht van het granulaat op de gevel tot nagenoeg nul wordt gereduceerd, en dus ook vrijwel geen beschadiging aan de gevel kan veroorzaken.

Na het softblasten dient de gevel zeer goed nagespoeld te worden zodat alle granulaatresten weggewerkt worden.


Voegwerken (renovatie en herstelling)

Het heropvoegen van de gevel gebeurt met een waterdichte voegmortel, voorzien van een kleur naar uw keuze.

Hydrofoberen, plaatsen van siliconen (waterdichtbehandeling)

Het impregneren van de gevel gebeurt met een kleurloos waterafstotend en alkalibestendig impregnatiemiddel met een hoog vastestofgehalte, op basis van een oligomeer siloxaan in organische oplosmiddelen.

Deze vochtwerende behandeling werkt bovendien herbevuiling op de gevel tegen.

Plaatsen van arduin(dorpels & boordstenen)

Dakgoten

Uittimmeren van dakgoten en de bekleding ervan.


Demonteren en opruimen

Bij het beëindigen van de werken worden de geplaatste stellingen gedemonteerd en wordt de werf grondig opgeruimd en terug in de oorspronkelijke staat achtergelaten. Ook op het eind willen we enkel bijdragen aan een relatie met tevreden klanten.


Waterstralen

Gevel reinigen met water onder hoge druk

Bij de techniek met water onder hoge druk wordt het vuil vooraf bevochtigd en geweekt, en bijna onmiddellijk daarop verwijderd aan de hand van een hogedrukreiniger met een koude of warme (maximaal 80° tot 90°) waterstraal onder hoge druk van 3 tot 10 MPa.

De werkdruk dient aangepast te worden aan de aard en staat van de gevelmaterialen. Men dient een juiste werkafstand aan te houden en een correcte keuze aan de spuitmond te maken.

De methode is geschikt voor het reinigen van harde en compacte materialen, en bijzonder geschikt voor het geregeld onderhoud van gehydrofobeerde gevels.

De techniek is af te raden voor het reinigen van zachte of verweerde materialen. Er is een zeer snelle aantasting van broze of niet hechtende voegen.

Heeft uw gevel een donkere kleur gekregen?

Zit er vuil op of is de gevel te delicaat om deze zelf te reinigen?

Bij zandstralen wordt water gemengd met een straalmiddel dat bestaat uit kleine korreltjes zand.

Deze methode wordt veel gebruikt bij het verwijderen van graffiti of verf aanslag. Het zandstralen zorgt ervoor dat uw gevel er weer glanzend schoon uitziet en dat de aanslag wordt verwijderd.

Laat je gevel dan zandstralen of waterstralen door l’eauprotect.

Zandstralen